EMULAB Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The new forum is online, hope you enjoy it!

Pages: [1] 2   Go Down

Author Topic: Is this possible?  (Read 6266 times)

Cassiel

  • Member
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 91
  • Operating System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 31.0 Firefox 31.0
    • View Profile
Is this possible?
« on: 27 August 2014, 10:34 »

What I'm trying to do (I have reasons!):

I have a DAT with 1 rom per 1 set. I want to keep the roms uncompressed, and I want to keep them all in the root of the rom path, and have CMP able to scan them (rebuilder doesn't matter), i.e:

not like this:
rom_path\set1\rom1
rom_path\set2\rom2

but like this
rom_path\rom1
rom_path\rom2

This is akin to how you can choose to have CMP deal with CHDs, though on a DAT level rather than global.

Is this possible?
« Last Edit: 27 August 2014, 10:35 by Cassiel »
Logged


Roman

  • Global Moderator
  • Member
  • ***
  • Karma: 88
  • Offline Offline
  • Posts: 2800
  • Operating System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 37.0.2062.94 Chrome 37.0.2062.94
    • View Profile
Re: Is this possible?
« Reply #1 on: 27 August 2014, 10:53 »

nope..cmpro follows the storing method of MAME which is
(sample/rom)path/setname/file 1...file n for decompressed sets (and chds)
(sample/rom)path/setname.zip/.rar/.7z for archived sets

There is an exception switch to keep chds on rompath rootlevel...but that was really annoying thing to add...and I don't recommend to use it....


The only way is to put all your roms into one game definition...but then you can only compress them in one archive....(if 7z/zip/rar is wanted)
« Last Edit: 27 August 2014, 10:54 by Roman »
Logged

Cassiel

  • Member
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 91
  • Operating System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 31.0 Firefox 31.0
    • View Profile
Re: Is this possible?
« Reply #2 on: 27 August 2014, 11:32 »

Hmmm… I suspected as much. Is this something that you would consider adding for ROMs too, given it exists for CHD already?

Maybe if I explain WHY, rather than you thinking I don't know what the hell I'm doing…

I've started keeping a WIP mirror of the whole TOSEC (main) collection, in the same hierarchy but uncompressed. The reasons for this are many, but it's mainly so I can make high level changes, such as renaming/amending (then dir2dat) orphaned DATs, searching for duplicate ROMs, searching and amending specific publishers/flags…. all this kind of stuff.

Whilst there are some multi rom TOSEC DATs, in general it is overwhelmingly 1 rom per 1 set (single file) DATs. Therefore I have them organised as above, i.e. rom_path\rom1, rom2, rom3 unless they are multi rom per set were as obviously I have them arranged in the traditional MAME style. I've done this because: 1) I don't have to (manually) rename both a folder AND a file, 2) avoid over long path issues, 3) it makes identifying wrong extensions easier.

Now… this is all fine and 'setup', BUT once a new release is out I have to update all the DATs/ROMs which have submitted to me outside of the changes I have made to my mirror. MASSIVE pain in the ass doing this manually, AND easy to cock up if not paying attention.

I do appreciate that this is rather a specific issue to me, but if it is easy to implement it would be a huge help.
« Last Edit: 27 August 2014, 11:33 by Cassiel »
Logged

Roman

  • Global Moderator
  • Member
  • ***
  • Karma: 88
  • Offline Offline
  • Posts: 2800
  • Operating System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 37.0.2062.94 Chrome 37.0.2062.94
    • View Profile
Re: Is this possible?
« Reply #3 on: 27 August 2014, 11:59 »

Sorry if I did not make it clear enough....It does NOT really exist for chds.
As mentioned the chd lookup on rompath root has nothing, really nothing, to do with checking sets in general.
Consider this as a very ugly hack.

I do see the points in having 1-rom-per-game collections though...but currently I don't have any plans to support this somehow....
Logged

Cassiel

  • Member
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 91
  • Operating System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 31.0 Firefox 31.0
    • View Profile
Re: Is this possible?
« Reply #4 on: 27 August 2014, 12:04 »

OK, I understand. Maybe something for the future...

Thanks for coming back to me so promptly anyway.
Logged

Roman

  • Global Moderator
  • Member
  • ***
  • Karma: 88
  • Offline Offline
  • Posts: 2800
  • Operating System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 37.0.2062.94 Chrome 37.0.2062.94
    • View Profile
Re: Is this possible?
« Reply #5 on: 27 August 2014, 12:17 »

if I find some time I might think about it...maybe it's as easy as having 32k pathlength support (which I got a pretty easy idea for...however I don't know if it'll work out...)....most likely that idea fails for rar/7z/zip directly...since the sdks don't support it or something like this....hehehe
Logged

Cassiel

  • Member
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 91
  • Operating System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 31.0 Firefox 31.0
    • View Profile
Re: Is this possible?
« Reply #6 on: 27 August 2014, 12:44 »

Thanks, that would be appreciated.

RE 32k, I know both WinRAR and 7-Zip can handle >260 paths no problem. Don't know about SDK though, I know you've said before how poor the 7-Zip SDK is in general.   ;)

32k path support would be great.
« Last Edit: 27 August 2014, 12:45 by Cassiel »
Logged

Roman

  • Global Moderator
  • Member
  • ***
  • Karma: 88
  • Offline Offline
  • Posts: 2800
  • Operating System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 37.0.2062.94 Chrome 37.0.2062.94
    • View Profile
Re: Is this possible?
« Reply #7 on: 27 August 2014, 12:58 »

well....the basic idea is pretty simple....
the only part where you need 32k path support is:
- the rompaths / samplepaths
- the rebuilder source / destination paths (which do not necessarily be rompaths) (plus drag'n drop)
- merger destination
- addpaths (scanner fix missing)

Now such paths should actually be absolute paths...e.g. "D:\temp\test\my mame collection\blablabla"
(have to double check this since I remember that I somehow support network paths, too...)

so internally I simply have to change the getRompath(x) (or whatever) function to
something like 'return "\\?\" + rompath(x)'

actually this somehow sounds way to easy... ;-)
...and I think a check on startup should be done if this is supported by the OS...
« Last Edit: 27 August 2014, 13:00 by Roman »
Logged

Cassiel

  • Member
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 91
  • Operating System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 31.0 Firefox 31.0
    • View Profile
Re: Is this possible?
« Reply #8 on: 27 August 2014, 13:00 »

Hahaha... there you go then, put the snotty tissues in the bin and get find&replacing.   ;)
Logged

Roman

  • Global Moderator
  • Member
  • ***
  • Karma: 88
  • Offline Offline
  • Posts: 2800
  • Operating System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 37.0.2062.94 Chrome 37.0.2062.94
    • View Profile
Re: Is this possible?
« Reply #9 on: 27 August 2014, 13:01 »

bin is already full......and I'm back at work already...still not 100% fit though
Logged

Roman

  • Global Moderator
  • Member
  • ***
  • Karma: 88
  • Offline Offline
  • Posts: 2800
  • Operating System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 37.0.2062.94 Chrome 37.0.2062.94
    • View Profile
Re: Is this possible?
« Reply #10 on: 28 August 2014, 19:11 »

Well....the "\\?\"  idea was easy...and would work for cmpro...but not for the archive libs....there are too many places where they play around with MAX_PATH constants
...so for a full support I dropped the idea...


BUT:
I've just tested the rebuilder...and acutally if you enter a destination like:
\\?\E:\temp\this is a long folder name right or wrong blabalbalblablablablabalabl\

and you want to create a file
ABM (1980)(Muse) & Invasion Force (19xx)(Gordon Lurie) & Missile Defense (1981)(On-Line Systems) & Norad (19xx)(-) & Planet Protector (19xx)(-)[cr] & Rocket Command (1980)(Bozo NYC).zip

it will work ;-) so you only have to add the \\?\ prefix
(without it won't work)

however this only works if the folder already exists...since currently cmpro also uses MAX_PATH constants when it comes to folder creation...

so maybe I work on this (getting rid of MAX_PATH) and you yourself have to add \\?\ if needed....

time will tell...
Logged

Roman

  • Global Moderator
  • Member
  • ***
  • Karma: 88
  • Offline Offline
  • Posts: 2800
  • Operating System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 37.0.2062.94 Chrome 37.0.2062.94
    • View Profile
Re: Is this possible?
« Reply #11 on: 28 August 2014, 19:30 »

ok...fiddled a bit with MAX_PATH ....and it works...eheheheheh....
(the file is actually a dummy one, name taken from this forum...)


if you want to play with it:
http://mamedev.emulab.it/clrmamepro/binaries/cmp20140828.rar

seems to work for rar/zip/7z at the moment....

so all you have to do is to add \\?\ in front of your absolute (rom/source/destination/whatever) path:

\\?\d:\tosec\my_very_long_blalballablalbalblabla
« Last Edit: 28 August 2014, 19:46 by Roman »
Logged

oxyandy

  • Member
  • *
  • Karma: 5
  • Offline Offline
  • Posts: 266
  • Operating System:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 29.0 Firefox 29.0
    • View Profile
    • .
Re: Is this possible?
« Reply #12 on: 29 August 2014, 02:57 »

It would be easy to write a DAT parser, which re-writes DAT files: (in Bulk)
"to put all your roms into one game definition"

The re-written DATs could be used for Scanning & Rebuilding..
The parser could even add tag "Force Packing = unzip"

It can also be done (manually) with TextFX plugin for Notepad very quickly per dat,  but that's the problem, it would need to be done 'per dat'
For a whole TOSEC dat set, one by one -- ahhhh
« Last Edit: 29 August 2014, 05:43 by oxyandy »
Logged

Roman

  • Global Moderator
  • Member
  • ***
  • Karma: 88
  • Offline Offline
  • Posts: 2800
  • Operating System:
  • Mac OS X Mac OS X
  • Browser:
  • Safari 7.0 Safari 7.0
    • View Profile
Re: Is this possible?
« Reply #13 on: 29 August 2014, 05:27 »

would be an easy ant job with xmltask and a simple xslt transformation...but wait ....they still use the deprecated format eheheheh...


but back to the important stuff.... 32k path length support....seems to work for me
Logged

Dullaron

  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 59
  • Operating System:
  • Windows NT 6.3 Windows NT 6.3
  • Browser:
  • Firefox 31.0 Firefox 31.0
    • View Profile
Re: Is this possible?
« Reply #14 on: 31 August 2014, 22:43 »

iTunes have the long name issue. I wish they fix their end. I had to removed the date of the movies because some of those movies the date ether doesn't show or get cut. I guest there is a limited. :)

Anyway back to the thread. Sorry about that.
Logged

Cassiel

  • Member
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 91
  • Operating System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 31.0 Firefox 31.0
    • View Profile
Re: Is this possible?
« Reply #15 on: 16 September 2014, 13:30 »

OK, came up with a new idea…

Since I already have a 100% complete TOSEC collection in RAR format, which is organised as:
X:\TOSEC\Acorn\Applications
X:\TOSEC\Acorn\Demos
X:\TOSEC\Acorn\Games
blah blah

I thought I'd Dat2Dir the whole lot to make 1x custom DAT by pointing Dat2Dir at X:\TOSEC\ and enabling 'Set-Subfolder Mode' and disabling 'Keep Archives As Files'.

BUT can't seem to get it to play ball, it doesn't retain the paths in the DAT.

Any ideas of the magic toggling of options that I might be able to achieve this?
Logged

Roman

  • Global Moderator
  • Member
  • ***
  • Karma: 88
  • Offline Offline
  • Posts: 2800
  • Operating System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 37.0.2062.120 Chrome 37.0.2062.120
    • View Profile
Re: Is this possible?
« Reply #16 on: 16 September 2014, 13:53 »

have to check at home...there is a way...some weird combination... ;-)
Logged

Roman

  • Global Moderator
  • Member
  • ***
  • Karma: 88
  • Offline Offline
  • Posts: 2800
  • Operating System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 37.0.2062.120 Chrome 37.0.2062.120
    • View Profile
Re: Is this possible?
« Reply #17 on: 16 September 2014, 19:50 »

Maybe this helps:

assume you got a folder structure like this:

E:\test\NeoGeo\3countb.zip
E:\test\NeoGeo\mslug\mslug.zip
E:\test\NeoGeo\mslug\mslug2.zip
E:\test\NeoGeo\mslug\mslug3.zip

and you use E:\test as dir2dat source path and got set-subfolder and keep-archives options enabled...you end up with:

   <game name="neogeo">
      <description>neogeo</description>
      <rom name="3countb.zip" size="..." crc="..."/>
      <rom name="mslug\mslug.zip" size="..." crc="..."/>
      <rom name="mslug\mslug2.zip" size="..." crc="..."/>
      <rom name="mslug\mslug3.zip" size="..." crc="..."/>
   </game>

so the first subfolder in the source path is used as name/description and files within it will be roms on root level...subfolders will then be subfolders of that set...
Logged

Cassiel

  • Member
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 91
  • Operating System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 32.0 Firefox 32.0
    • View Profile
Re: Is this possible?
« Reply #18 on: 17 September 2014, 09:00 »

Nah... no good. Think I'm going to have to give up on this plan.   :'(

I was thinking on the way home last night that I don't think I will be able to get it to work anyway due to the mix of single ROM sets and multi ROM sets. Frustrating.

Thanks for checking though.

Logged

Cassiel

  • Member
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 91
  • Operating System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 32.0 Firefox 32.0
    • View Profile
Re: Is this possible?
« Reply #19 on: 17 September 2014, 14:10 »

Testing 32k (with offical binary atm since all existing paths) and seems to work perfectly with uncompressed sets.
Logged
Pages: [1] 2   Go Up
 

Page created in 0.098 seconds with 21 queries.