EMULAB Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The new forum is online, hope you enjoy it!

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: XP Users again  (Read 4241 times)

Roman

  • Global Moderator
  • Member
  • ***
  • Karma: 109
  • Offline Offline
  • Posts: 3213
  • Operating System:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 45.0.2454.101 Chrome 45.0.2454.101
    • View Profile
XP Users again
« on: 28 September 2015, 12:14 »

Hi,

there is one user who got issues running the latest official version on Windows XP. I myself tested it on a XP SP3 virtual machine and it runs fine.
Is there still another XP user out there who can say it cmpro 4.024 works?
Logged


Roman

  • Global Moderator
  • Member
  • ***
  • Karma: 109
  • Offline Offline
  • Posts: 3213
  • Operating System:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 45.0.2454.101 Chrome 45.0.2454.101
    • View Profile
Re: XP Users again
« Reply #1 on: 28 September 2015, 17:58 »

If you experience a starting problem, you might want to test the following:

Replace your cmpro.exe with the one you can download here:
http://mamedev.emulab.it/clrmamepro/binaries/cmp20150928.rar
Logged

Carbon

  • Member
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 46
  • Operating System:
  • Mac OS X 10.10.5 Mac OS X 10.10.5
  • Browser:
  • Safari 8.0.8 Safari 8.0.8
    • View Profile
Re: XP Users again
« Reply #2 on: 28 September 2015, 19:54 »

I'm using WINE on Mac OS X 10.10 and the current version (4.0.24) and the one you attached in your post both crash on start-up.

I hadn't the opportunity to test version 4.0.23, but 4.0.22 worked without a hitch.

I'm not sure it'll be helpful but I've attached the backtrace log from WINE anyway.
« Last Edit: 28 September 2015, 19:56 by Carbon »
Logged

Roman

  • Global Moderator
  • Member
  • ***
  • Karma: 109
  • Offline Offline
  • Posts: 3213
  • Operating System:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 45.0.2454.101 Chrome 45.0.2454.101
    • View Profile
Re: XP Users again
« Reply #3 on: 28 September 2015, 19:57 »

Well, for WINE, be sure you're running an up-to-date version....
( Wine 1.6.2 x32 set the emulation to Windows XP, 7, 8 )
« Last Edit: 28 September 2015, 20:00 by Roman »
Logged

Carbon

  • Member
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 46
  • Operating System:
  • Mac OS X 10.10.5 Mac OS X 10.10.5
  • Browser:
  • Safari 8.0.8 Safari 8.0.8
    • View Profile
Re: XP Users again
« Reply #4 on: 28 September 2015, 19:59 »

I'm using version 1.7.37.

I'm not aware of any more recent version of WINE for Mac OS X.
Logged

Roman

  • Global Moderator
  • Member
  • ***
  • Karma: 109
  • Offline Offline
  • Posts: 3213
  • Operating System:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 45.0.2454.101 Chrome 45.0.2454.101
    • View Profile
Re: XP Users again
« Reply #5 on: 28 September 2015, 20:26 »

don't know if you saw my comment about the emulation switch to XP/7/8 since I've edit the original post...

..just for a test...if you still got 4.0.23 around, can you copy the 7z and unrar dll from there over the ones from 4.024 and try again please
Logged

Roman

  • Global Moderator
  • Member
  • ***
  • Karma: 109
  • Offline Offline
  • Posts: 3213
  • Operating System:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 45.0.2454.101 Chrome 45.0.2454.101
    • View Profile
Re: XP Users again
« Reply #6 on: 28 September 2015, 20:51 »

I've just installed ubuntu 15.04, 32bit and downloaded latest WINE and cmpro 4.024 32 bit (zip)...and it runs in WINE....

and used an official freely available MS XP (SP3) Image for browser testing purposes....and also there...no issues...
« Last Edit: 28 September 2015, 21:04 by Roman »
Logged

Carbon

  • Member
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 46
  • Operating System:
  • Mac OS X 10.10.5 Mac OS X 10.10.5
  • Browser:
  • Safari 8.0.8 Safari 8.0.8
    • View Profile
Re: XP Users again
« Reply #7 on: 28 September 2015, 21:17 »

Setting the WINE prefix to Windows 7 doesn't help.

I don't have a copy of 4.0.23 (never downloaded it).
Logged

Roman

  • Global Moderator
  • Member
  • ***
  • Karma: 109
  • Offline Offline
  • Posts: 3213
  • Operating System:
  • Mac OS X Mac OS X
  • Browser:
  • Safari 9.0 Safari 9.0
    • View Profile
Re: XP Users again
« Reply #8 on: 29 September 2015, 04:28 »

then please try to exchange the 7z and rar dlls from 4.022 or before
« Last Edit: 29 September 2015, 04:28 by Roman »
Logged

Carbon

  • Member
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 46
  • Operating System:
  • Mac OS X 10.10.5 Mac OS X 10.10.5
  • Browser:
  • Safari 8.0.8 Safari 8.0.8
    • View Profile
Re: XP Users again
« Reply #9 on: 29 September 2015, 08:07 »

I just tried ClrMAME with CrossOver (commercial version of WINE) and it works (I guess because it is newer).
Logged

Roman

  • Global Moderator
  • Member
  • ***
  • Karma: 109
  • Offline Offline
  • Posts: 3213
  • Operating System:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 45.0.2454.101 Chrome 45.0.2454.101
    • View Profile
Re: XP Users again
« Reply #10 on: 29 September 2015, 08:27 »

Thanks for testing !

I still can't reproduce the XP problem...neither on a virtual machine nor on an old laptop running XP...

so if there's someone out there running xp natively, would be interesting to know if it crashes on startup or not...


edit:

and I just found another old laptop running XP (SP3)....and it works too there...so I assume that one user got XP issues not really related to cmpro....
« Last Edit: 29 September 2015, 18:18 by Roman »
Logged

f205v

  • Member
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 100
  • Operating System:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
    • View Profile
    • EMMA dumping team
Re: XP Users again
« Reply #11 on: 01 October 2015, 07:09 »

I just found an old XP laptop.
Installed ClrMAMEpro 4.024 (32bit) and it works perfectly, no problem of any kind in working with it.
Logged
-------------
ciao
f205v

Roman

  • Global Moderator
  • Member
  • ***
  • Karma: 109
  • Offline Offline
  • Posts: 3213
  • Operating System:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 45.0.2454.101 Chrome 45.0.2454.101
    • View Profile
Re: XP Users again
« Reply #12 on: 01 October 2015, 07:16 »

thanks for testing....I guess we can close this discussion ;-)
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.127 seconds with 21 queries.